Arabian Nights

När man drar igång Arabian Nights slotsen så får man genast Aladdin vibbar och det beror förstås på att spelet har filmen Aladdins låt Arabian Nights som bakgrundsljud. Det här är en progressiv spelautomat som Net Entertainment har skapat. Denarabianights har ganska många år på nacken då den kom ut i maj 2005, men den förblir populär bland spelare som vill ha ett underhållande tema och chansen att vinna stora pengar.

Arabian Nights bjuder på 5 hjul och 10 vinstlinjer att satsa på. På hjulen så får man se symboler som har med den arabiska kulturen att göra, och layouten på spelet är otroligt användarvänlig på så vis att man ser allting klart och tydligt direkt under hjulen. Med högljudda syrsor i bakgrunden så är temat fulländat, och den som spelar transporteras genast till en natt någonstans i mellanöstern.

Vinstsymboler

På hjulen så kommer du att finna den traditionella fez-hatten såväl som magiska arabiska lampor, tält, arabiska skor och mer. Spelet har wild och scatter symboler och dessutom så kan man vinna en progressiv jackpott om man får fem arabiska prinsar på hjulen. Något som är viktigt att lägga märke till är att man har chansen att vinna mycket mer med scatter symbolerna tack vare multiplikatoreffekten som finns i detta spel.

Bonusar och Freespins

Det här spelet har tre mycket viktiga funktioner som kan leda till fina vinster. Den första är wild symbolen som är en arabisk prins. Den här symbolen kommer att ersätta för alla andra symboler förutom för scatter symbolen, och den har också en multiplikatoreffekt på två gånger. Det är som sagt också så att den här symbolen är den som man kan vinna en progressiv jackpott med. Med scatter symbolen som är den magiska lampan så kan man få freespins. Med 3 stycken så får man 15 freespins och här kommer satsningen att multipliceras 2 gånger med 2 lampor, 5 gånger med 3 lampor och 20 gånger med 4 lampor samt 500 gånger med 5 lampor!

Mobilversionen

Man kan spela Arabian Nights slotsen på en mobiltelefon och spelet fungerar fint både på iOS och på Android telefoner. Förhoppningsvis så kan det komma en specifik Netent Touch version av spelet som gör att det blir ännu bättre på mindre skärmar men till dess så kan det vara bra att veta att Arabian Nights fungerar bra på mobiltelefoner och surfplattor precis som det är.


 

Spelupplevelse (omdöme)

Man kan säga att spelupplevelsen på Arabian Nights är en blandning av humor, förtjusning och spänning. Det här är ett spel där man får mycket att se fram emot och där layout och design bidrar till den sköna spelkänsla som man har. Det är klart att det inte är helt lätt att vinna den progressiva jackpotten men chansen finns där och därför så blir det så spännande att satsa på denna slots.