Bingo regler

När du spelar bingo online så kan det vara lite olika bingo regler som gäller. Det här beror helt och hållet på den version som du har valt. Även om du har spelat bingo i bingohallar sedan förra århundradet så är det viktigt att du tar en titt på de bingo regler som gäller innan du drar igång ett spel. Det här sörjer för att du alltid förstår vad som händer i spelet, och det hjälper dig också att välja rätt typ av spel för din smak och budget.

Klassiska bingo regler

I Sverige så spelar vi traditionellt sett med 75 bollar och en bingobricka som har ett rutnät på 5×5 rutor. Varje kolumn får sitt namn från den bingobollarbokstav i ordet BINGO som står längst upp. När alla spelare har köpt sina brickor (i vissa spel så kan man spela med fler än en bricka åt gången) så kan bollarna börja dras. På varje boll så har man ett nummer och om man har det nummer som dras på sin bricka så kan man pricka av det. När man får fem nummer i rad så är det BINGO, och då ska man ropa bingo!

I online bingo så tjänar det förstås inget till att sitta och ropa att man har fått bingo. På nätet så fungerar allting automatiskt och även om man väljer att själv märka ut de nummer som man får på sin bricka så kommer ingen vinst att missas. Vinner man så sker utbetalningen automatiskt till ens spelkonto.

Andra varianter

Det finns även andra varianter av bingo. Man kan till exempel spela med 90 bollar i det som ibland kallas för engelsk bingo men som också är normen på andra håll i världen som till exempel i Turkiet. När man spelar med 90 bollar så ser brickan annorlunda ut men det är fortfarande så att man ska få ett visst antal nummer för att vinna. I mönsterbingo så fyller man också i de nummer som man får, men här är det så att man bara ska fylla i de nummer som tillhör mönstret som man har på sin bricka. Om det till exempel finns en kanin på brickan så kommer man bara att fylla i de nummer som är en del av kaninmönstret.

Varje bingosajt har unika spel och regler och det måste man vara medveten om. När man spelar ett spel med en progressiv jackpott så kommer man att vara med och lägga pengar till denna pott med varje bricka som man köper. För att vinna den stora jackpotten så kan det finnas speciella bingo regler om hur många bollar som ska dras innan storvinsten kan betalas ut. Med tanke på detta så kan det vara klokt att ta en titt på hur ofta vinster betalas ut i olika bingorum så att man kan välja det som man upplever ger de bästa förutsättningarna för äkta spelglädje.