Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest är en av Net Entertainments absolut populäraste slots. Det här spelet finns numera i vanlig datorversion och i så kallad Touch version för mindre skärmar. Spelet handlar om Gonzalo Pizarro som är på jakt efter den försvunna staden El Dorado. gonzoTa chansen att se den lilla animationen som kommer innan spelet dras igång. Med fantastisk 3D grafik och coola ljudeffekter så har man skapat ett spel som har filmkänsla. Gonzo’s Quest kom ut år 2010 och är en så kallad platinum video slot. Spelet har 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer.

Något som är nytt och intressant med den här spelautomaten är att man har frångått det vanliga formatet där hjulen snurrar och stannar. Gonzo’s Quest har istället Avalanche effekt, det vill säga lavineffekt, och det betyder att symbolerna faller ner över hjulen istället för att snurras fram.

Vinstsymboler

Det kan ta en stund att vänja sig vid formatet på detta spel för även symbolerna ser lite annorlunda ut. På fyrkantiga stenblock så syns det masker och ansikten och det är de här symbolerna som är standard vinstsymboler i spelet. Här ingår det viktiga färginslag av grönt, gult, brunt, rött, turkost och lila. Den blå ikonen med ett ansikte är väl värd att få för den är värd hela 2500 mynt då man får 5 stycken på en vinstlinje. Det finns vissa likheter med spelet Tetris för när man väl får en vinstkombination så kommer stenarna som ingår i den att försvinna och så blir det plats för nya stenbumlingar som faller ner på hjulen. Såhär kommer det att fortsätta tills man inte längre får in en vinstkombination.

Bonusar och Freespins

I Gonzo’s Quest så handlar det inte om freespins utan om free falls i och med att symbolerna faller ner över hjulen. Under free falls så kan man nå en multiplikatoreffekt på upp till 15 gånger. Spelet har en wild symbol som kan ersätta alla andra symboler för att ge vinstkombinationer. Med scatter symbolen så kan man få free fall omgångar. Med tre scatters så blir det 10 free falls och då kommer varje vinst att leda till att en multiplikatoreffekt på 3 gånger läggs till upp till 15 gånger. Under bonusomgången så kommer Gonzo att samla vinsterna i sin hatt. Man kan få fler gratisomgångar i free falls läget.

Avalanche funktionen är mycket speciellt och något att lägga märke till. Det är alltså så att symbolerna faller ner över hjulen men detta är inte allt. Får man en vinstkombination så fortsätter symbolerna att falla för att fylla det tomrum som skapas när vinstkombinationen plockas bort. Får man många vinster så kan spelet alltså fortsätta med nya symboler som regnar ner.

Mobilversionen

Gonzo’s Quest finns för mobilen och man har sett till att det viktigaste från ursprungsspelet finns kvar. Du kommer inte att se Gonzo på skärmen så som är fallet i den vanliga versionen men det spelar inte så stor roll. Net Entertainment har lyckats skapa en mobil version som är otroligt underhållande och lätt att komma igång med.

 

 

Spelupplevelse (omdöme)

Det är inte för inte som Gonzo’s Quest är en så populär spelautomat. Man har helt enkelt väldigt kul när man spelar på den. Har du tur så kan du vinna stora pengar men oavsett hur mycket pengar du lyckas kamma hem så kan du räkna med en fin spelupplevelse som gör att man drar på smilbanden.