Jack and the Beanstalk

Det är inte alltid som sagor för barn blir så bra då man försöker skapa en vuxenversion, men med Jack and the Beantstalk så har jackman lyckats skapa en spelautomat som gör det barnsligt kul att vara vuxen och ha rätten att satsa på slots online. Det här är ett spel från Net Entertainment som redan har blivit till en klassiker och det kan kanske bero på att man har tagit den klassiska berättelsen om pojken som gav sig ut på jakt efter rikedomar i jättarnas land och byggt ett modernt hjulspel med detta tema. Spänningen finns där och har man tur så kan det bli stora pengar då man satsar på Jack and the Beanstalk.

Det här är ett äventyr med 5 hjul, 20 vinstlinjer att satsa på, samt en wild funktion som är unik och som kallas för walking wild. När man väl får in en wild så kommer den med varje snurr att röra sig ett steg åt vänster tills den faller av hjulen. Dessutom så är det så att denna wild kommer med en multiplikatoreffekt på tre gånger vilket i praktiken betyder att vinster som man får in med den gångras tre gånger.

Vinstsymboler

Symbolerna på hjulen i Jack and the Beanstalk tar oss till sagornas värld med ett formspråk som känns inbjudande och uppiggande. I det här spelet så har wild symbolerna en alldeles särskild funktion. Man kan samla nyckelsymboler och då man har fått ihop tre nycklar så kommer nya wild symboler som dyker upp på hjulen att ha stacked funktion och staplas två stycken på varandra. Med 3 nycklar till så blir det stacked wild symboler som staplas i tretal. Med ytterligare tre nycklar så får man expanding wilds som vecklar ut sig över hjulet. Nycklarna dyker upp på spelets femte hjul. Med alla wild symboler så kan man även få extra snurr. Wild symbolerna ersätter för alla symboler förutom för scatter och bonussymboler.

Bonusar och Freespins

I Jack and the Beanstalk så fungerar skattkistan som scatter symbol och med denna så kan man få freespins. Med 3 scatter symboler så får man 10 freespins och om man under själva freespinsrundan får 3 scatters eller fler så blir det till 5 extra gratisomgångar. Under freespins så ligger man kvar på samma satsning som man hade i grundläget. Det här spelet har något så unikt som en walking wild symbol. Wilden har spelets logga och när den dyker upp så är det alltid så att den kommer att röra sig åt vänster med varje snurr. Får man in en vinst med wild symbol så kommer vinsten att gångras 3 gånger. Nyckelsymbolen är en bonussymbol som kan dra igång en av tre skattjaktbonusar, men detta händer bara i freespins läget.

Mobilversionen

Det finns numera en Touch version av Jack and the Beanstalk. Det här är en version som Netent har tagit fram särskilt för den mindre skärmen. Man har fått göra om spelet en aning men man har inte offrat de coola funktionerna med freespins och nycklar.

 

 

Spelupplevelse (omdöme)

Jack and the Beanstalk är ett nöje att spela på och det här är ett spel som kan passa de allra flesta. Man får goda vinstchanser och framförallt så är det här en slotsmaskin som ger riktigt fin underhållning så spelet är väl värt att satsa på.