Behöver man betala skatt på sina vinster?

Svaret på denna  fråga som jag valt ha som rubrik är inte så enkel, eftersom det är både ja och nej.

Sverige har en ganska intressant spelreglering som gör att i vissa fall måste du betala och i andra fall inte. Spelar bingo på en sajt som är registrerad på Malta, så är du befriad från att betala skatt på din vinst eftersom Malta är ett EU-land och lagen säger att du inte betalar skatt på vinster från EU länder. Skulle du däremot välja att spela på en bingo sajt som har licens från Curacao då är du skatteskyldig på alla vinster som du plockar ut. Detta är lagen just nu men kan ju hoppas att Sverige väljer att gå samma bana som Storbritannien, där man aldrig behöver betala skatt på sina vinster.

 Skattefri bingo

Bingosida Skattefritt Välkomstbonus Svenska Besök Sida

Maria.com
JA 100% upp till 1000kr JA Spela Nu

Bertil Bingo
JA 1200kr i bonus JA Spela Nu

William Hill
JA 400kr på första insättningen JA Spela Nu

Hur vet man att en bingosajt har licens från Malta?

Detta är en viktig fråga som man i princip alltid måste kolla upp innan man gör sin första insättning. Är det en seriös spelsajt med license från Malta så brukar där alltid finnas en logga längst ner på sajten i sk.footern. Logan fungerar som ett bevis på att spel licensen  är från “Lotteries and Gaming Authority Malta.”

Saknar sajten denna logga och du får gräva mer i deras Terms and Conditions, då är det oftast ett tecken på att du kommit till en spelsajt som inte har licens från Malta, eller något annat EU land och du kommer att behöva skatta för dina eventuella vinster.

Jag är fortfarande osäker på om jag bör skatta vad gör jag?

Är du fortfarande osäker på hur du ska gå till vida, då kan jag rekommendera att du besöker skatteverkets hemsida. Dom har börjat lista fler och fler spelsajter, och nu kan man själv kolla upp man den sajt man spelat på finns med på deras lista. (Se listan här)

Nu är det så att skatteverket för tillfället endast listar poker sajter men många av dessa sajter erbjuder även Bingo.skattefritt

Tex så har dom listat William Hill som skattefritt vilket är helt rätt. Det är en enorm spelsajt som erbjuder utöver Bingo även poker sport och casinospel.

Ett annat alternativ är att du går in på Sveriges idag ledande spelforum. Nämligen Flasback.org där kan du få svar på alltid inom spel och skatt. Dessutom finns där en hel del annan nödvändig information om Bingo.

Om  man ska summera det hela så finns det verkligen inte någon anledning till varför vi svenska spelare ska behöa betala skatt på våra vinster. Det finns tillräckligt med bra bingorum på internet, med licens från Malta. Så det är bara att köra på och njuta av stunderna då man plockar hem vinsterna.