Starburst

När spelautomaten Starburst lanserades av Net Entertainment år 2012 så var det många som sågade spelet. Recensenter kallade det för tråkigt starburstoch fattigt, men idag så vet vi att det här spelet har något som får spelare att vilja satsa på det om och om igen. Starburst har en mycket enkel layout men spelet ger en spelkänsla som få andra slots kan slå. Det är kanske därför som det här spelet ofta figurerar som det spel som man kan få en massa free spins för då man blir medlem i ett nytt casino online.
Starburst har 5 hjul och 10 vinstlinjer och det påminner en hel del om spel från 1980-talet. Den som har suttit och spelat Bejewelled kommer genast att känna igen formspråket. Den här spelautomaten tar oss med ut i en vacker galax som är full av juveler som glittrar och blänker.

Vinstsymboler

Symbolerna på hjulen är först och främst olika slags juveler men vi får även klassiker som sjuor och bar-symboler. Man kan lugnt säga att känslan är retro och då är det ju egentligen rätt passande att det inte finns en massa moderna effekter att tänka på. Musiken är en aning kosmisk och grafiken inkluderar en hel del neon och blänkande effekter. Man kan få upp till 3 symboler staplade på varandra på varje hjul, och i och med att symbolerna kan staplas upp på detta vis på vilket som helst av de fem hjulen så får man gott om vinstchanser. Om man får flera vinnande linjer samtidigt så är det den vinstkombination som betalar mest som kommer att gälla. Återbetalningsprocenten ligger på 96 % och det är inget som slår rekord men samtidigt så är det här ett spel där man inte tar särskilt stora risker så det är ett bra val för de flesta typer av spelare. Hur mycket du vinner kommer att bero på de symboler som skapar vinstkombinationen samt på hur mycket du har satsat. Satsningarna ligger på mellan 0.01 och 100.00 per snurr.

Bonusar och Freespins

Man kan alltså inte tala om en massa funktioner i detta spel men det finns trots allt en del att se fram emot. Först och främst så är det här en spelautomat med win both ways funktion. Det betyder att man vinner från båda riktningarna och det ökar chansen till vinstkombinationer. Man kan också få ett re-spin, det vill säga ett free spin och så har spelet en viktig wild funktion. Wilden kan dyka upp på de tre mittersta hjulen och därifrån så kan den veckla ut sig över hela hjulen.

Wild symbolen kommer att ersätta för alla andra symboler och det är också denna symbol som leder till att man får ett extra snurr, och detta sker varje gång som wild symbolen dyker upp. Om du skulle få wilden under det extra snurret så kommer den att expandera och ligga kvar på plats under tre omgångar.

Mobilversionen

Det här är ett spel som gör sig bra på mobilen och på surfplattan. Det passar bra på en mindre skärm och är enkelt att navigera. Net Entertainment har sett till att skapa en mobilversion där man lätt kan kontrollera spelomgångarna trots att skärmen inte erbjuder samma utrymme som en vanlig datorskärm gör.

 


 

Spelupplevelse (omdöme)

Starburst är ett spel som alla måste testa. Det är enkelt att förstå och det är roligt att satsa på. Trots att det inte finns så många effekter och bonusegenskaper så är det här ett spel som är roligt och som dessutom kan bli lukrativt om man har tur.