Vem spelar bingo

February 11, 2015 Posted in Nyheter by No Comments

Jag har alltid undrat varför de flesta bingosajter på nätet har en mer feminin inrikting. Det kan vara allt från färgerna på sajten (rosa, rött, lila)  till damer på sajten. Ja då menar jag inte lättklädda damer vid ett blackjack eller pokerbord, utan helt vanliga tjejer som som verkar ha det kul när dom spelar bingo.  Ta till exempel 888 bingo sajt, det är ett bra exempel på vad jag försäker säga.

bingofem

 

För att komma till botten med det är så spenderade jag hela min kväll på att hitta information om  bingospelande i Sverige. Lyckligtvis hittade jag en intressant rapport från folkhälsomyndigheten. Dock är den från 2014 men det känns som rappporten fortfarande är aktuell.

Nu vet jag inte varifrån statistiken är hämtad, om det är baserat på statens svenskaspel och deras bingospelare eller telefonundersökning. Men resultat är definitivt intressant, och det får mig att känna mig en aning udda :)

1. Mindre än 4% av den svenska befolkningen spelade bingo under 2014.

2. Svaret på min fråga – 60% av alla spelarna är kvinnor.

3.  1/5 av alla bingospelare är över 65 år.

Nu gäller detta all sorts bingo. Om det är på nätet eller lokala bingohallen.

För er som vill fördjupa er så kan ni hitta rapporten här.